STEPANAKERT (Armenpress) – Az azerbajdzsáni hadsereg ma kora reggel a határon átnyúló tüzérségi támadást indított Artsakh ellen, beleértve a polgári településeket is.

A támadásról Vahram Poghosyan, Arayik Harutyunyan, Artsakh elnökének szóvivője számolt be, videófelvételeket mellékelve a történtekről.

„A békés településeket is bombázzák, köztük a fővárost, Stepanakertet. Azt tanácsoljuk a lakosságnak, hogy keressen menedéket. Ugyanakkor bejelentjük, hogy a válaszunk arányos lesz, és a helyzet teljes felelőssége Azerbajdzsán katonai-politikai vezetését és személyesen Ilham Alijevet terheli ”- mondta.

Nikol Pashinyan örmény miniszterelnök szeptember 27-én reggel bejelentette, hogy Azerbajdzsán „offenzívát indított” Hegyi-Karabah ellen.

“Hegyi Karabah védelmi hadserege sikeresen ellenáll a támadásnak” – írta Pashinyan egy Facebook-bejegyzésében, megígérve, hogy a hivatalos információkat összefoglalják és szükség esetén nyilvánosságra hozzák. Arra figyelmezteti a nyilvánosságot az örményeket, hogy a híreket illetően csak a hivatalos forrásokban bízzanak, és legyenek éberek az „ellenséges információ áramlásssal és propagandával kapcsolatban.

Eközben az örmény védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az örmény fél „két ellenséges helikoptert és három pilóta nélküli légi járművet” lőtt le.

“Az ellenség légi és rakétatámadást indított Hegyi-Karabah irányába” – írta Shusan Stepanyan, az örmény védelmi minisztérium szóvivője Facebook-bejegyzésében.

„Az örmény fél két ellenséges helikoptert és három pilóta nélküli légi járművet lőtt le. A csaták folytatódnak ”- mondta, anélkül, hogy részletezte volna, hol történtek az események. Frissítjük híreinket!